STEPPING STONE 2

Tot mijn aangename verbazing belde Rob eind 2016, of ik zin had om eenmalig met de band een voorprogramma te doen. Natuurlijk wilde ik dat maar ik had bijna 9 jaar niet gespeeld (zie SILK). Dus het oefenhok in. Wat er gebeurde tijdens die eerste repetitie was bijzonder want na 40 jaar wisten we grote delen van het repertoire nog, inclusief teksten en lastige solopartijen. We keken elkaar aan en wisten, dit is niet eenmalig.

 

Wat dus een aardigheidje was is uitgegroeid tot een jarenlang weerzien met mijn beste jeugdvrienden. Tot op de dag van vandaag. Als power-rock-trio hebben we de afgelopen jaren op festivals van betekenis, de fijnste muziekcafé's en in veel kroegen gestaan.

 

Aan dit geweldige avontuur kwam in 2018 bijna een einde, ik werd ziek en moest zo snel mogelijk een open hart operatie ondergaan. Dat opende blijkbaar iets in mij en ik kreeg inspiratie om het ene na het andere nummer te schrijven. Uiteindelijke had ik voor en na mijn operatie 15 stukken in demoversie klaar. We wilden een album maken en hebben 12 stukken opgenomen waarvan er 10 op het album Long Lost Friends terecht zijn gekomen. Een voor mij erg belangrijk album want alle teksten zijn persoonlijk en gebaseerd wat ik de afgelopen jaren heb meegemaakt.

 

Het opnemen van het album ging op onze eigenwijze manier. In onze oefenruimte heeft Hans de drums ingespeeld (hij had een clicktrack op de koptelefoon). Via de mengtafel en een goeie macbook konden we zijn drumstel per instrument registreren. In mijn homestudiootje heeft Rob de baspartijen ingespeeld en heb ik later de gitaren, zang en toetsen ingespeeld. We hadden nauwelijks ervaring en moeten voor bijvoorbeeld het mixen en masteren uren lang rommelen en proberen. Uiteindelijk is het een product geworden waar we allemaal bijzonder trots op zijn. 

Hij is te luisteren/te koop op Spotify, Apple Music, Deezer etc etc. En natuurlijk via onze eigen website www.steppingstone.band

 

STEPPING STONE - I'M NOT BLIND

STEPPING STONE - STILL THINK I CAN WIN

STEPPING STONE - A SONG JUST FOR YOU