LOTUS

Het is bijzonder maar van de band waarmee ik de meeste optredens heb gedaan heb ik de minste foto's....we werden niet zo graag gefotografeerd :-) Ik heb zelfs geen bandfoto voor de banner hierboven. Filmpjes zijn er ook helaas niet. Kortom we hadden echt een hekel aan fotografie :-)

 

Als je in mijn woonplaats Deventer vraagt of men de band Lotus kent dan zullen bijna alle (iets) ouderen direct ja zeggen en er ook herinneringen aan hebben. In de jaren '70, '80 en '90 was dit instituut dè band die je wilde hebben op je bruiloft. Ik heb bij LOTUS gespeeld tussen 1987 en 1995

 

Lotus bestond uit 5 bijzonder sterke (en soms eigenwijze? karakters. In de jaren '60 opgericht door drummer en zanger Jo Janssen. Ik heb een aantal optredens met Jo gedaan, hij was al wat ouder maar speelde bijzonder strak. Zijn vervanger was Jan Schrijver, een boerenzoon uit Wilp, bas en zang werd gedaan door Martin van Schaik, toetsen gitaar en zang Bert Losscher en ik completeerde de club die garant stond voor een goede begeleiding van onze zanger Rene Bishop.

 

Ik weet nog dat ik op een woensdag gebeld werd door Martin, ik was een paar weken daarvoor gestopt bij Evidence en hij zag in mij een aanvulling voor LOTUS. We zouden de dag erop repeteren maar ik had nog wel een gitaar maar geen versterker of effecten meer. Dus donderdagochtend naar Theo Mulder die een muziekwinkel had in Deventer. Ik mocht een versterker lenen om te repeteren. Dat was trouwens een Fender Sidekick 35. Een transistor amp maar dat ding klonk meer dan geweldig.

De repetitie ging prima en Rene vroeg of ik een zwarte broek, schoenen en shirt had want er waren optredens de volgende dag op vrijdag en de dag erna op zaterdag.

Over "in het diepe gegooid worden".... natuurlijk repeteerden we regelmatig maar we hadden een repertoire van meer dan vierhonderd (!!) nummers. Ik speelde al 5 jaar en nog steeds wist Rene met nummers te komen die ik niet kende. We speelden ook ieder jaar een keertje in de kerk die dan gelijk bom- en bomvol zat en de priester grapte "zou dit door onze lieve heer komen of...?"

 

We zijn ook jaren achtereen naar Spanje geweest. We deden dit een maand in de zomer en twee weken in de winter. Mooie tijden want het verdiende leuk, tickets én het hotel werden betaald, we mochten naar Malaga om daar apparatuur te huren. Speelden 6 avonden per week van 21.30 tot 00.30 en lagen de rest van de tijd aan het zwembad. Geweldig.

 

Rene was een super performer, kon erg eigengereid zijn maar had meestal wel gelijk in zijn muzikale keuzes.

 

Nogmaals, ik kon niet veel foto's vinden en zal zeker nog op zoek gaan en mogelijk later aanvullen.