FACE TO FACE

 

Na LOTUS zocht ik een band die minder vaak speelde en ik kwam in contact met Paul Vloedgraven, hij was toetsenist en bandleider bij/van Face to Face. We hebben een avond zitten praten en ik werd uitgenodigd voor een heuse auditie (jaja)... Daarvoor moest ik drie nummers instuderen, iets van Gloria Estefan, een medley van nummers van het Goede Doel en de Dijk én een nummer van Margriet Eshuis; Black Pearl.

De eerste nummers gingen zonder probleem en toen ik de lange versie van Black Pearl speelde (met die eindsolo) waren ze aangenaam verrast en ik mocht blijven.

 

Het eerste jaar speelden we nog niet zo veel, 25x ongeveer op bruiloften en partijen. Het jaar daarop kregen we een aanvraag om 12x in een jaar op te treden in Preston Palace in Almelo. Dat was een perfecte opstap want we speelden daar voor 1100 mensen per avond. Het jaar daarop werd het 25x, daarna 50x en in onze beste dagen stonden we als huisband 80x per jaar in dat grote uitgaanscentrum. Daarnaast hadden we nog de bruiloften en partijen maar ook de feesttenten en de dancings/discotheken. Dus ruim 100x per jaar en ik wilde nog wel minder spelen....

 

Oprichter van FACE TO FACE was drummer Klaas Jager, de andere muzikanten waren Paul Vloedgraven op toetsen en zang, Michel Kreuze op bas en zang. Toen Michel stopte kwam Ferry Reindorp voor hem in de plaats. De zangeres was Diana Grefhorst. Ze kon goed zingen maar ook ongelooflijk entertainen.

Twee jonge mannen waren enorm belangrijk voor de band: Eelco en Marcel Jager, ze reden de vrachtauto, zetten alle apparatuur (en dat was heel veel) op en zorgden iedere avond weer voor een perfect geluid en een perfecte lichtshow. Het was zelfs zo luxe dat als ik bij Preston Palace aankwam, ze mijn gitaren aanpakten, stemden en klaar zetten voor de show. Ik kon rustig een drankje drinken en mijn bühnekleding aantrekken. En als we uitgespeeld waren dan konden de muzikanten naar huis maar die mannen moeten alles nog inpakken.

 

FACE TO FACE - PUT A LITTLE LOVE ON ME

FACE TO FACE - GLORIA ESTEFAN MEDLEY

FACE TO FACE - ZUIDAMERIKAANSE MEDLEY

FACE TO FACE - NEDERPOP MEDLEY

FACE TO FACE - I WANNA KISS YOU ALL OVER