EVIDENCE

 

De band waarmee ik het meeste bereikt heb én waarin ik het meeste geleerd is ongetwijfeld Evidence. 

 

Ik werd gebeld door de oprichter van Evidence, Harry Timmerman met de vraag of ik zin had in een nieuw avontuur. 

Evidence startte als doo-wop formatie in de traditie van de grote barbershop bands zoals the Mills Brothers etc. uit Amerika. 

We hadden een goed repertoire van nummers uit de jaren '40 en '50 ingestudeerd en dus konden we eindelijk optreden.

 

Onze eerst show zou in een kroeg in Deventer (de Kleibel??) zijn tijdens het festival "Muziek Totaal". Wat die avond gebeurde bevat ik nog steeds niet maar het schijnt dat alle andere kroegen, waar ook bands speelden, bijna leeg waren en iedereen was bij ons. De kroeg puilde uit, buiten stonden 100en mensen in rijen dik te wachten tot ze naar binnen konden. 

 

We traden veel op met ons doo-wop concept tot Harry op een dag aanbelde. Hij was in die ochtend heel brutaal naar de platenmaatschappij Red Bullit  geweest en had demo's van ons laten horen aan Willem van Kooten aka Joost de Draaier. Van Kooten vond het concept geweldig maar zag het in een ander verband: pak nummers uit de jaren '60, '70 en '80, zet daar een keiharde Linn-drum beat onder, verpak het met percussie en laat de close harmonie stemmen het werk doen. We hadden dus een platendeal, niet voor een single maar een volwaardig album op CD en LP.

Onze producer was Okkie Huysdens en dat was een zwaargewicht. Hij was bekend van the President, hij deed de Paul McCartney stem op Stars on 45, Limousine, Rainbow Train, Himalaya etc. Het was een genot om met hem te werken maar ik moest heel erg wennen. Hij was namelijk zo goed dat als hij iets voor zong ik daar zo van onder de indruk was dat ik niet super goed kon presteren. Uiteindelijk is dat allemaal goed gekomen en ik heb ongelooflijk veel van hem geleerd.

 

Ik zou uren tekst kunnen schrijven over de belevenissen met deze formatie maar ik doe het maar in steekwoorden:

* Met het team van hairstylist Ad Peters naar London om daar op te treden tijdens een kappershow.

* Hand in hand met operazangeres Marjon Lambriks en Angela van de Dolly Dots gestaan in de Sonesta Koepelzaal tijdens het World Press Foto Gala. Veel beroemdheden zoals Willem Duys, Ed van Tijn etc een handje gegeven.

* Samenwerking met de Starsisters.

* TV optredens gedaan in België en in Nederland (Tineke, Oh Lori, Avro's Platengala etc).

* Geïnterviewd door Sjef van Oekel (dat was heel erg leuk)

* Kleedkamer gedeeld met de Three Degrees (dirty old man) wat zij niet konden waarderen.

* Optredens gedaan in Frankrijk, België, Engeland en natuurlijk Nederland.

* Per ongeluk gewekt door Boudewijn de Groot toen we bij Okkie logeerden.

* Op de verjaardag geweest van Boudewijn de Groot.

* Dikke vriendjes geworden met Alfred Lagarde.

 

En natuurlijk ben ik bijzonder trots op het album Heavy Harmonies dat we voor Bullit Sound mochten maken. Hieronder plaats ik een paar tracks van dit album.