SILK

 

Van 2002 tot 2007 heb ik in SILK gespeeld. SILK was een band van 5 ervaren muzikanten die elkaar al van andere bands (zoals FACE TO FACE) kenden. Paul Vloedgraven en ik hebben feitelijk SILK opgericht, samen met onze manager Jan Bos.

In de eerste edities hadden we als zangeres Suzette (achternaam weet ik niet meer) en daarna Borinda Borrens. De eerste bassist was Jopie (weet zijn achternaam ook niet meer) maar Paul en ik waren niet tevreden. Er werden teveel foutjes gemaakt dus we moeten twee mensen (Borinda en Jopie) helaas laten gaan. Tot op de dag van vandaag voelt dit niet goed, ik kon/kan onmogelijk over kwaliteit oordelen maar ik begreep ook dat het noodzakelijk was om de band naar het niveau te tillen dat Paul en ik voor ogen hadden.

 

We vroegen Ferry Reindorp (van FACE TO FACE) om bas bij ons te komen spelen en we kregen contact met Sandra Benig. Ferry was een betrouwbare factor die samen met drummer Rene van de Vegt een geweldige basis legden. Rene speelde zo strak als een drumcomputer en de sound die hij uit zijn DW set wist te toveren was geweldig. Ferry kenden we natuurlijk al van het jaren samen spelen in FACE TO FACE, een beminnelijk man die uitstekend kon bassen, makkelijk kon schakelen naar nieuwe nummers of improvisaties én hij had ook nog eens een fijne stem.

 

Over stemmen gesproken, Sandra Benig was dé perfecte zangeres voor SILK. Een enorm bereik, ze kon heel klein zingen maar ook groots uithalen, perfecte uitspraak, heerlijk Twents accent voor de aankondigingen en het was ook nog eens een mooie verschijning op de bühne.

Sandra is inmiddels getrouwd met Paul, via facebook hebben we af en toe nog contact. Ze hebben twee prachtige kinderen en ik geloof niet dat ze nog actief muziek maken.

 

Dan over Paul, een bijzondere man. Ik vertelde onder het kopje FACE TO FACE al dat ik door hem werd gevraagd. Vanaf dat moment waren we een soort twee-eenheid, reden samen naar repetities en optredens, dachten exact hetzelfde over commerciele muziek, dezelfde hang naar perfectie.

Nooit door mij bedoeld maar toen ik mijn afscheid aankondigde en daar een harde termijn van 6 maanden aan verbond (die 12 maanden werd) heb ik hem toch wel in de kou laten staan. Ook dat is iets waar ik spijt van heb. Het was trouwens een ongelooflijk goeie toetsenist die zooo makkelijk kon improviseren.

 

Er was nog een 6e bandlid maar dat was onofficieel, onze geluidsman Ron Rijnenberg. Ron was ooit bassist bij de befaamde coverband Fasten Your Seatbelts en bracht 100en uren van ervaring mee. Hij wist hoe een band moest klinken, had een geweldige geluidsset en was ook nog eens een heerlijk mens om mee samen te werken.

 

SILK onderscheidde zich door perfectie; het actuele repertoire, de bühnekleding, de apparatuur, de verlichting, het gebruik van perfecte koortjes, afwisseling door 4 solostemmen (Sandra, Paul, Ferry en ik).

 

Omdat ik na jaren van commercieel spelen (LOTUS, FACE TO FACE, SILK) er klaar mee was heb ik in 2006 aangegeven te willen stoppen. Uiteindeljk heb ik in oktober 2007 mijn laatste optreden gespeeld. Ik ging daarna ook met een soort van "pensioen" totdat ik in 2016 werd gebeld door Rob Meijer (zie Stepping Stone)

 

SILK - LOVE WILL KEEP US ALIVE

SILK - COMPILATIE 1

SILK - COMPILATIE 2

SILK - FEESTTENT UGHELEN (incl opbouw)

SILK - POMPEDAGEN HEINO

SILK - ANGELS Murphy's Nijverdal

SILK - SHOUT Murphy's Nijverdal

SILK - TOTAL ECLIPSE OF THE HEART Murphy's Nijverdal