STEPPING STONE 1

 

Als ik het dan toch ga hebben over al mijn bands en projecten (in chronologische volgorde) dan zou ik eigenlijk niet met Stepping Stone moeten beginnen want er kwamen nog twee bandjes voor.

Ik was 15 en knettergek op mijn gitaar maar eigenlijk kon ik er nog niet zoveel van. Ik probeerde met plaatjes mee te spelen maar kwam niet veel verder. Een achter-achterneef van me (Jacques Breuker) had met wat vrienden een bandje en ze zochten een oefenruimte. Mijn pa stelde een slaapkamer beschikbaar op voorwaarde dat ik mee mocht doen. Nou dat mocht en we gingen aan de slag, binnen 3 weken kende ik nummers van Neil Young, Bob Dylan, the Eagles en CSN, oftewel ik kon ineens spelen.

We hebben met dit bandje 1 optreden gedaan bij de kano vereniging in Deventer.

 

Niet veel later kwam ik in een bandje terecht met (een nog steeds dierbare vriend) Franckie Ligtenberg, Jopie Souillee, Rob de Weerd en Bertus (achternaam vergeten). We repeteerden op zaterdag in een schuurtje van een kroeg aan het Noordenbergplein. Een mooi verhaal is dat op enig moment tijdens de repetitie op zaterdag de oudere broer van Jopie zijn Mini Cooper kwam showen. Iemand opperde om een ijsje te gaan halen bij Talamini dus we stapten met 13 (!!) mensen in die Mini. Je had de gezichten moeten zien toen we daar op de stoep bij Talamini uitstapten.

Ook met dit bandje hebben we slechts 2 optredens gedaan. En keer in een louche kroeg in Gent en op camping de Spekhoek in Heeten.

 

De band Stepping Stone is in 1977 opgericht door de broers Hans en Rob Meijer en zanger/gitarist Jan Keizer. Volgens mij maakten ook Richie Fokken en Jan de Boer deel uit van die allereerste editie. Ik zelf kwam er in 1978 bij, er stond een klein oproepje in de plaatselijke krant en ik reageerde. Echt goed spelen konden we als 17 jarige jochies nog niet dus ons repertoire was punk, rock&roll en punk en rock&roll :-)

 

Maar toch, we deden het heel aardig. Traden op in jeugdhonken, festivals, motor treffens en zelfs in Zeven (Duitsland) waar Rob en Hans hadden gewoond. En we gingen de studio in (Eagle Sound Studio in Zwolle) voor het maken van een demo. Daar bleek dat we verplicht waren om te spelen over de versterkers en gitaren die daar stonden. Het werd iets minder Rock&Roll want die spullen klonken niet zoals onze eigen spullen.

 

Het noodlot sloeg toe toen Jan Keizer in 1983 verongelukte met zijn brommer. De band doofde daarna uit als een nachtkaars en iedereen ging iets anders doen om elkaar bijna 40 later weer tegen te komen.

 

De MP'3 die hieronder staan stonden op cassette, bij het afspelen en digitaliseren merkte ik dat de speler te snel draait. Hierdoor gaat het net een stukje sneller dan het origineel.

 

STEPPING STONE - LIFE GOES ON

STEPPING STONE - ROCK & ROLL KID

STEPPING STONE - YOU AND ME

STEPPING STONE - BIG FAT MAMMA

STEPPING STONE - BLACK NIGHT